Tudor Băluță: 19 ani (27.03.1999)
- A marcat 2 goluri în acest sezon din Liga 1
- Titular în toate cele patru partide din Europa League disputate de FC Viitorul în acest sezon
- A debutat pentru naționala de seniori în acest an, pentru care a evoluat în trei meciuri în acest an
- Cel mai bun mijlocaș central defensiv U21 din Liga 1 în 2018, conform InStat.
- Jucătorul U21 din Liga 1 cu cele mai multe pase, procentaj de 84%, conform InStat. 

Tudor, un an 2018 cu multe realizări, un salt important... Cum a fost pentru tine? 
Tudor Băluță: Da. Într-adevăr. Cu siguranță cel mai bun an pentru mine până acum. Am avut atât realizări colective, cât și individuale, indiferent că vorbim de Viitorul sau echipa națională. Sunt bucuros că am progresat în acest an și sper ca următorul să fie și mai bun.
Ai devenit, la doar 19 ani, unul dintre jucătorii de baza ai echipei și unul dintre cei mai apreciați jucători din campionat. Ce inseamna acest lucru pentru tine?
T.B: Mă bucur că am ajuns să joc meci de meci aici la Viitorul și că lumea îmi apreciază evoluțiile. Cred că este rezultatul muncii zilnice și îmi doresc ca de la meci la meci jocul meu să fie din ce în ce mai bun și să îmi ajut echipa cât mai mult.
Ce a însemnat pentru tine debutul la echipa națională și cum te motiveaza acest lucru?
T.B: Debutul la echipa națională a fost un vis devenit realitate și un moment extraordinar. Acest lucru mă motivează și sper ca acesta să fie doar începutul unei lungi perioade în tricoul României. 
Un sezon și cu realizări ofensive, în care ai marcat 2 goluri...
T.B: Mă bucur că am reușit să am și câteva realizări ofensive în acest sezon, este un aspect la care am lucrat în ultima vreme și pe care vreau să îl îmbunătățesc. Este și mai important întrucât am reușit să îmi ajut echipa și îmi doresc să fac asta și pe viitor.
Ești și in clasamentul InStat în topul celor mai buni mijlocași defensivi din Liga 1...
T.B: Faptul că mă aflu printre cei mai buni mjlocași defensivi din Liga 1 este în mare măsură meritul domnului Hagi și al echipei, pentru că ajutorul lor contează enorm. Mereu mi-am dorit și îmi doresc în continuare să fiu cel mai bun, iar asta voi încerca și pe viitor. Acest lucru este posibil doar prin multă muncă și sunt convins că voi reuși.
Ce îți dorești de la 2019 ?
T.B: Îmi doresc ca 2019 să fie și mai bun decât anul acesta. Vreau să îmi ajut echipa de club și cea națională să obțină rezultate foarte bune și să îmi îmbunătățesc jocul cât mai mult.