Denis Drăguș este jucătorul cu cel mai spectaculos salt din Liga 1 în 2018. La doar 19 ani (născut la 6 iulie 1999) a avut un sezon remarcabil, în care a impresionat atât la FC Viitorul în Europa League și Liga 1, cât și la Naționala de seniori și Naționala U21, la acestea din urmâ debutând în toamna acestui an.
- A marcat, la doar 19 ani, 11 goluri în 2018 (6 în Liga 1, 4 în Europa League, 1 la Naționala U21)
- A înscris cele mai multe goluri, în acest sezon, în cupele europene dintre jucători români: 4 goluri !
- A debutat la Naționala de seniori în meciul cu Serbia, când a fost titular.
- A debutat cu gol pentru Naționala U21, în remiza cu Belgia, scor 3-3
- Cele mai multe dueluri la sol din Liga 1, conform InStat
- Jucătorul U21 cu cele mai multe dueluri din Liga 1, conform InStat
- Cele mai multe driblinguri din Liga 1, conform InStat

Denis, felicitări pentru un an 2018 fantastic pentru tine...Cum se vede acest lucru la 19 ani?
Denis Drăguș: Multumesc mult ! Pentru mine este extraordinar, la o vârstă la care abia am terminat junioratul, să ajung să realizez toate aceste lucruri !
În acest sezon ai cinci goluri în Liga 1, patru goluri în Europa League, unde practic, la doar 19 ani, ai fost cel mai bun marcator roman în cupele europene în acest an...
D.D: Nu mă așteptam la începutul sezonului să joc atât de mult și chiar să și înscriu. Golurile din Europa înseamnă mult pentru mine pentru că am arătat că ne putem bate și cu echipe foarte bune, dintr-o țară cu un fotbal total, precum Olanda. Știu că am doar 19 ani, dar acest lucru mă motiveaza și îmi propun să fiu din ce în ce mai bun.
Un salt extraordinar care te-a dus pana la naționala de seniori...
D.D: A fost visul meu încă de când m-am apucat de fotbal. Cum am spus mereu, munca este răsplătită întotdeauna. În continuare, trebuie să progresez și să demonstrez că merit să mai fiu convocat.
Care crezi ca a fost secretul acestei ascensiuni formidabile ?
D.D: După părerea mea, secretul este munca. Munca indiferent de situația în care te afli, pentru că dacă nu renunți și continui să muncești, chiar dacă ești într-o situație mai grea, șansa îți va veni mai devreme sau mai târziu. Având încredere în Dumnezeu ți în tine, la un moment dat munca este răsplătită.
Care a fost cel mai important moment pentru tine în acest an?
D.D: Debutul la naționala de seniori este cel mai frumos moment din cariera mea de până acum. A fost o onoare pentru mine, ținând cont și de faptul că am fost titular.
Care sunt obiectivele tale pentru 2019?
În 2019 îmi doresc să fiu sănătos pentru a-mi putea continua munca, să mă autodepășesc și fiu convocat cât mai des la echipa națională, incluzând desigur un drum cât mai lung la Campionatul European.