- 17 goluri și 10 pase decisive în toate competițiile (Liga 1, Europa League, Naționala U21, Cupa României)
- Cel mai bun jucător sub 21 de ani din Liga 1 - conform InStat
- Cele mai multe realizări pentru FC Viitorul: goluri și pase decisive

- Cel mai bun jucător sub 21 de ani din Liga 1 - medie de 283 în InStat
- Jucătorul sub 21 de ani cu cele mai multe goluri și pase decisive în Liga 1 (13 goluri în Liga 1 și 8 pase decisive)
- Cel mai bun tânăr jucător din Europa în weekend-ul 30.11.2018-03.12.2018, cu un index de 412 în InStat.
- Ales al treilea cel mai bun jucător român din 2018 !
- Contribuție foarte mare la calificarea Naționalei U21 la C.E după o pauză de 20 de ani
- A debutat la Naționala de seniori în meciul cu Lituania
 
Întrebare: Ianis, felicitări pentru evoluțiile din acest an în care ai fost cel mai decisiv jucător al echipei și cel mai bun jucător sub 21 de ani din Liga 1...
Ianis Hagi: În primul rând sunt fericit că am confirmat încrederea pe care a avut-o în mine clubul Viitorul. Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa la îndeplinirea obiectivelor. A fost cel mai bun an de până acum din cariera mea și sunt fericit că am avut evoluții bune pentru că ceea ce îmi doresc mereu este să joc fotbal la un nivel cât mai bun.
Î: Ai marcat în toate competițiile în care ai evoluat, te-ai aflat mereu în clasamentele celor mai productivi jucători în acest an și aceste performanțe au făcut să fi votat al treilea cel mai bun jucător român...
I.H: Ca și decar știu că am un rol important, de a crea mereu situații de gol pentru echipă. Sunt fericit că am reușit acest lucru și că prin golurile și pasele mele sunt în primii trei cei mai decisivi jucători din Liga 1. Am muncit întreg anul să-mi ajut echipa și acum pot spune că sunt fericit pentru ce am reușit în 2018. Apoi, faptul că am fost votat al treilea cel mai bun jucător român în acest an înseamnă foarte mult pentru mine și arată totodată și progresul meu după o pauză de un an și jumătate în care nu jucasem.
I: Cel mai bun tânăr jucător din Europa, declarat de InStat, după meciul cu Dinamo. Un joc de referință pentru tine ?
I.H: Meciul cu Dinamo a fost cel mai bun din 2018 și este un exemplu pentru mine. Îmi doresc să repet cât mai des astfel de evoluții, pentru acest lucru muncesc, mă antrenez în fiecare zi.
Î: Ai fost unul dintre jucătorii decisivi și pentru Naționala U21, calificată la C.E și a venit firesc și debutul la reprezentativa de seniori...
I.H: Mă bucur că am fost un jucător de bază și la naționala U21 și în meciurile decisive mi-am ajutat echipa cu reușitele mele. Debutul la naționala de seniori spune cât de mult am muncit, cât de mult mi-am dorit să progresez și să ajung acolo.
Î: Ce îți propui în 2019 ?
I.H: Să fiu sănătos, să pot juca la fel de mult, să devin mai bun pentru că sunt foarte tânăr. Să facem o impresie foarte bună la Campionatul European, să devin un jucător important și pentru naționala de seniori și să evoluez la un club foarte bun, care să mă ajute să devin cel mai bun.
 


sursa foto: captura Digisport.ro