Anii 2009-2012
Din primul sezon de existență (2009/2010), FC Viitorul a încheiat campionatul pe primul loc și a reușit promovarea în al doilea eșalon fotbalistic al țarii, stabilind, totodată, și câteva performanțe notabile:
• cea mai buna apărare din Liga a III-a (13 goluri primite în 34 de partide).
• singura echipă din toate cele 6 Serii ale Ligii a III-a cu victorii pe linie pe teren propriu (17 meciuri – 17 victorii).
• singura echipă din toate cele 6 Serii ale Ligii a III-a cu maximum de puncte în retur (51p, 17 meciuri – 17 victorii).

După un an de acomodare în Liga a II-a (2010/2011), FC Viitorul a atacat promovarea pe prima scenă fotbalistică a ţării în sezonul 2011/2012. Încă din startul campionatului FC Viitorul s-a instalat pe primul loc al clasamentului Seriei I, poziţie pe care nu a mai cedat-o până în final. Doar trei înfrângeri a suferit FC Viitorul în cele 30 de etape, 17 dintre partide încheindu-le cu victorii!Sezonul 2012/2013
În chiar primul an al existenţei sale pe prima scenă fotbalistică a ţării, FC Viitorul a uimit Liga I. Cu cea mai fragedă medie de vârstă a campionatului (21.6 ani), Viitorul a înregistrat victorii de răsunet în faţa granzilor campionatului: 1-0 contra campioanei CFR Cluj, 5-2 cu Steaua şi 3-2 cu Dinamo. Meritele au fost cu atât mai mari cu cât toate aceste victorii au fost înregistrate în deplasare. Rezultatele nu puteau trece neobservate de selecţionerul din acea vreme, Victor  Piţurcă, acesta convocându-i în anturajul lotului naţional pe Aurelian Chiţu, Denis Alibec, Alexandru Buzbuchi şi Mihai Bălaşa. FC Viitorul a continuat să promoveze tinere talente, iar scopul pentru care a fost creată echipa, anume vânzarea de jucatori, a fost atins. Astfel, Gabriel Iancu a ajuns în curtea Stelei, Aurelian Chitu a fost transferat în Franţa la Valenciennes, iar Mihai Bălaşa şi Ionuţ Vînă au ajuns la AS Roma. În plus, FC Viitorul l-a readus în fotbalul de mare performanţă pe Denis Alibec, atacantul constănţean ajungând la Bologna după un sezon remarcabil în tricoul Viitorului.

Sezonul 2013/2014
La al doilea sezon petrecut în Liga I, FC Viitorul a reușit un parcurs bun și a încheiat campionatul Ligii I pe poziția a 12-a. FC Viitorul a avut cel mai tânăr lot dintre cele 18 competitoare, pe parcursul campionatului evoluând în prima liga 14 jucatori proveniți din propria Academie. FC Viitorul a devenit și echipa care a dat cel mai tânar debutant din întreaga istorie a echipei naționale a României. La doar 16 ani și 10 luni, Cristian Manea a debutat pentru naționala României, evoluând pe întreaga durata a celor 90 de minute în amicalul contra Albaniei (31 mai 2014, 1-0
pentru România).

Sezonul 2014/2015
La al treilea sezon petrecut pe prima scenă fotbalistică a țării, FC Viitorul a reușit un parcurs bun și a încheiat campionatul Ligii I pe poziția a 11-a. Din nou, FC Viitorul a avut cel mai tânar lot dintre cele 18 competitoare, pe parcursul campionatului evoluând în prima ligă 19 jucatori proveniți din propria Academie! Din etapa a 8-a banca tehnică a echipei a fost preluată de Gheorghe Hagi, care a asigurat un final linistitor de campionat. Mai mult, FC Viitorul a fost foarte aproape de a obţine un loc de Cupa UEFA. În ultima etapă a sezonului 2014/2015
 

Istoric FC Viitorul


Sezonul 2015/2016
Abia la capătul celui de-al patrulea sezon petrecut în Liga I FC Viitorul a reuşit să se califice în cupele europene. Aliniind din nou cel mai tânăr lot din Liga I, formaţia antrenată de Gheorghe Hagi a reuşit să se califice în Play-Off şi a încheiat campionatul pe locul 5 obţinând calificarea în Europa League! Aventura europeană a fost scurtă însă extrem de benefică pentru tinerii jucători ai Viitorului, care au fost eliminaţi în turul al II-lea preliminar de Gent.